Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

En nydelig kake som smaker like godt frossen som romtemperert.

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
90 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
120 g Finmalte mandler/finmalte hasselnøtter
150 g Sukrin Dark chocolate
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Mousse:
5 eggeplommer
80 g SukrinMelis
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljesukker)
1 ss bakekakao
200 g Sukrin Dark chocolate
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader.

Stivpisk eggehviter og rør deretter inn Sukrin Pluss. Finhakk sjokoladen og vend den inn i eggehvitene sammen med malte nøtter, hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene. Hell røren i formen og stek i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.

Mousse :
Pisk eggeplommer og SukrinMelis til luftig eggedosis. Bland sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og sikt det inn i eggedosisen.

Smelt sjokoladen i vannbad og bland i et par spiseskjeer med fløte.

OBS: Det er fort gjort at sjokoladen blir for varm, så følg med. Sjokoladen er klar når den er helt flytende. Ikke la den stå over varmen lengre enn dette. Pass også på at det ikke kommer noe vann i sjokoladen.

Bland den smeltede sjokoladen i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i blandingen. Visp alt godt sammen.

Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig. Dersom du ønsker en iskake settes kaken i fryseren. Husk da på å ta kaken ut av fryseren 10 - 15 min før servering, slik at den blir enklere å skjære.

Tips: Rasp gjerne sjokolade og strø over kaken og/eller pynt med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.

Hvis du ønsker å gjøre denne kaken enklere, kan du bruke Sukrin Chocolate mousse.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
303 6 4 28 6