Sjokoladepai med mørk og fyldig sjokoladesmak!
Bunn:
130 g kokosmasse
50 g havregryn
50 g kakaopulver
2 ts vaniljepulver (kan sløyfes eller erstattes med vaniljesukker)
12-15 store dadler (avhengig av størrelse)
1 klype havsalt
Sjokoladeganache:
30 g kakaopulver
140 g kokosmelk
110 g kokosolje (nøytral smak)
1 ts vaniljepulver
45 g SukrinSirup Gold
250 g Sukrin Dark chocolate
Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en kjøkkenmaskin med knivblad og mal dette fint. Ha så i dadlene, og kjør videre til det blir en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form, og trykk massen utover bunnen og litt oppover kantene. Denne porsjonen passer fint til en liten rund form (ca 20 cm). Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
For å lage sjokoladeganache varmes kokosmelk og kokosolje i en kjele til kokepunktet. Hakk opp sjokolade i små biter, og ha det i en bolle. Hell den varme kokosmelken over, og la dette stå i to minutter.
Rør i blandingen helt til all sjokoladen er løst opp. Ha i kakaopulver, SukrinSirup og vaniljepulver. Bland godt sammen, og hell blandingen over den avkjølte bunnen. Sett den tilbake i fryseren til fyllet har stivnet.
Server gjerne sammen med bær. Paien holder seg lenge i kjøleskapet.
Næringsberegningen er gjort med Nick's Dark Chocolate og 12 dadler.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
511 | 6 | 18 | 44 | 11 |