Mini-brownie cupcakes

Mini-brownie cupcakes

Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!

Ingredienser

Cupcakes (14 stk):
115 g Sukrin Dark chocolate
115 g smør
65 g (1 dl) Sukrin Gold
2 store egg
4 ss Mandelmel (fettredusert)
2 ss Kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt

Sjokoladeganache:
150 g Sukrin Dark chocolate
1,5 dl fløte
2 ss Sukrin Gold (kan eventuelt sløyfes)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem 14 mini-cupcakes-former.

Sjokoladeganache:
Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og Sukrin Gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle.

Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.

Cupcakes:
Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hvert intervall. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.)

Tilsett Sukrin Gold og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel røren i formene slik at de blir ca. 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke for lenge, de skal ha en saftig kjerne.

Dekorer med sjokoladeganache når kakene er helt avkjølt. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.


Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
355 8 4 32 9