Mandelcookies

Mandelcookies

SukrinSirup gir disse kjeksene en ekstra deilig sprø overflate og myk kjerne!

Ingredienser

1 egg
50 g smør (romtemperert)
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
10 steviadråper karamell
25 g SukrinSirup Gold
85 g Mandelmel (fettredusert)
1 ts bakepulver
1 ts peanøttsmør (valgfritt)
1-2 ss vann (om nødvendig)
mandler eller valnøtter (finhakket)

Fremgangsmåte

Pisk smør sammen med Sukrin Pluss, steviadråper, SukrinSirup og evt. peanøttsmør til du får en jevn røre. Bruk gjerne håndmikser. Pisk deretter inn egget.

Bland Mandelmel og bakepulver sammen i en separat bolle. Ha litt og litt av den tørre blandingen i det våte. Deigen skal være fast, men tilsett litt vann hvis den blir for tørr. Den skal kunne formes til små kuler med hendene.

Legg kulene på et bakebrett med bakepapir og trykk dem forsiktig flate. Strø finhakkede nøtter på toppen til slutt og klem det litt ned i deigen.

Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 12- 14 minutter (avhengig av størrelse, så følg med). Kjeksene kan virke litt myke når du tar dem ut av ovnen, men de vil bli sprø etter avkjøling.


Oppskriften er hentet fra @toneutne på Instagram.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
302 19 5 21 9