Kokosbollekake

Kokosbollekake

Alle liker vel kokosboller? Denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Ingredienser

Kokosbollemasse:
5 eggehviter
5 ss SukrinMelis
1 ts vaniljepulver
20 g kokosmasse
5 plater gelatin

Sjokoladetrekk:
80 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje
10 g kokos (pynt)

Alternativt sjokoladetrekk som gir færre kalorier:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis
ca. 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 steviadråper sjokolade, kan du redusere til 1 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Kokosbollemasse:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokosmasse.

Hell deretter av vannet fra gelatinplatene, og klem godt ut av platene. Tilsett så 1 dl kokende vann slik at gelatinen løser seg opp. La avkjøle noe, for er gelatinblandingen for varm vil den ødelegge kokosbollemassen. Gelatinen helles så over i kokosbollemassen i en tynn stråle mens vispen går. La blandingen vispe i 15-20 minutter slik at alt blander seg godt.

Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
Smelt Sukrinsjokolade og kokosolje forsiktig over vannbad eller på lav varme i mircrobølgeovn. Hell over kaken og smør pent utover om ønskelig. Dryss kokosmasse på toppen.

Alternativt sjokoladetrekk:
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter. Hell deretter av vannet og klem godt ut av platene. Tilsett så 1 ss kokende vann slik at gelatinen løser seg opp. La avkjøle noe.
Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell blandingen over kaken og strø på kokos.

Kaken settes inn i kjøleskapet i ca. 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
190 10 2 15 6