Kokosbollekake

Kokosbollekake

Alle liker kokosboller, og denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Ingredienser

5 eggehviter
4-5 ss SukrinMelis med stevia
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Sjokoladetrekk:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis med stevia
ca 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 dråper
Stevia sjokolade kan du redusere til 1-2 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokos. Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann. Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går. Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca 1 spiseskje). Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken. Hell blandingen over kaken og strø på kokos. Settes inn i kjøleskapet i ca 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes.

Næringsinnhold

Per 100g kcal protein karbohydrat fett fiber
81 8 1 5 2