Kokosbollekake

Kokosbollekake

Alle liker vel kokosboller? Denne varianten er så sunn at den kan nytes ofte!

Ingredienser

Kokosbollemasse:
5 eggehviter
4-5 ss SukrinMelis
1 ts vaniljepulver
20 g kokos
5 plater gelatin

Sjokoladetrekk:
2 eggehviter
2 ss SukrinMelis
ca. 15 g kakao
2 plater gelatin
10 g kokos (pynt)
Tips: hvis du tilsetter 2-3 dråper Stevia sjokolade, kan du redusere til 1 ss SukrinMelis, og få en rikere sjokoladesmak.

Fremgangsmåte

Kokosbollemasse:
Stivpisk eggehvitene, og bland deretter inn SukrinMelis, vaniljepulver og kokos.

Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca. 5 minutter. Press deretter ut vannet og hell over 1 dl kokende vann. Hell dette over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går.

Hell massen over i en ønsket form og sett i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
Gelatinplatene smeltes sammen med litt kokende vann (ca. 1 spiseskje). Stivpisk eggehvitene og bland i SukrinMelis, kakao og gelatin på samme måte som med selve kaken.

Hell blandingen over kaken og strø på kokos. Settes inn i kjøleskapet i ca. 10 minutter for at trekket kan stivne litt før kaken kan nytes. Skjær opp i ønskede biter.

Næringsinnhold

Per 100g kcal protein karbohydrat fett fiber
81 8 1 5 2