Glutenfri kladdkake med sjokolade og peanøtt

Glutenfri kladdkake med sjokolade og peanøtt

En myk og saftig kake som også er kalorilett.

Ingredienser

500 g sukkerfritt eplesyltetøy
2 egg
160 g Finesse
65 g nøytral olje
90 g havremel
2 dl peanøttmel
1 ts salt
2 ts vanilje
50 g bakekakao
1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Bland syltetøy, egg, Finesse og nøytral olje. (Dersom du ikke ønsker hele eplebiter fra syltetøyet må du først mose dette med blender/stavmikser).

Bland sammen havremel, peanøttmel, salt, vanilje, kakao og bakepulver. Bland det våte og det tørre sammen.

Hell røren i en smurt rund kakeform (24 cm). Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter. Kaken skal være litt bløt.

Kaken er svært saftig, og klarer seg fint uten glasur, men her er et forslag til en peanøttglasur du eventuelt kan bre over: Rør sammen 8 ss peanøttmel, 8 ts Finesse, en liten klype salt og vann til passelig konsistens.


Denne oppskriften har vi funnet hos Mat for minimagen

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
203 9 16 10 7