Kanelboller

Kanelboller

Disse kanelbollene har like mye fiber som grovbrød, men smaker nøyaktig som klassiske kanelboller.

Ingredienser

Boller:
100 g meierismør eller 1 dl rapsolje
3 ½ dl melk
1 pakke gjær
550 g (9 dl) hvetemel eller speltmel
60 g (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
90 g (ca 1 dl) Sukrin Gold
1 ts kardemomme

Fyll:
Smør
Sukrin Gold
Kanel

Pensling:
Sammenvispet egg
Melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt. Ha over i en bakebolle. Tilsett gjær, Sukrin og kardemomme.

Tilsett FiberFin og mesteparten av melet, og elt sammen til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted.

Kjevle deigen ut til en stor, rektangulær leiv som er ca. 1 cm tykk. Smør på et nokså tykt lag med mykt smør og strø over rikelig med Sukrin og kanel. Rull sammen leiven fra langsiden, og skjær opp i biter som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Etterhev i 1 time. Pensle med egg som er pisket sammen med litt melk. Strø eventuelt over Sukrin. Stekes midt i ovnen ved 230°C i 10-15 minutter.

Næringsinnholdet er kun beregnet for deigen, uten fyll.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
242 7 32 8 6