Jordbærsyltetøy med Sukrin

Jordbærsyltetøy med Sukrin

Et herlig syltetøy - søtet med SukrinMelis.

Ingredienser

1 kg rensede jordbær (2 liter)
110-160 g SukrinMelis (ca 1,5 dl)
½ pakke Certo/Jam syltepulver

Fremgangsmåte

Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær i to eller fire. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.

Gi bærene et hurtig oppkok. Rør syltepulveret sammen med jordbærene og kok blandingen i 2 minutter under omrøring.

Rør inn SukrinMelis og smak deg frem til hvor søtt du ønsker jordbærsyltetøyet. Ikke bruk mer enn totalt 200 g Sukrin til 1 kg bær.

Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.

Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

Tips: Du kan også bruke Sukrin+ til å søte syltetøyet med, dersom du ønsker mer sødme eller du jobber med syrlige bær.

Næringsinnhold

Per 100g kcal protein karbohydrat fett fiber
28 0,4 5,4 0,2 1,6