Grove horn med ost og skinke

Grove horn med ost og skinke

Grove og saftige horn som er perfekte til å ha med i tursekken.

Ingredienser

200 g hvetemel
225 g sammalt hvete, fin eller grov
75 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts Sukrin
1 ts salt
60 g smør eller olje
3 dl melk
1 pk tørrgjær
ca 200 g revet mozzarella eller annen ost
ca 200 g smårettskinke
Sammenvispet egg til pensling

Fremgangsmåte

Bland mel, Sukrin og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm.

Rør ut gjæren i melkeblandingen, og ha så dette over i melblandingen. Elt deigen til den er smidig og slipper bakebollen. Bruk gjerne en brødbakemaskin.

Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Del deigen i to, og kjevle hver del til tykke leiver. Del hver leiv i 8 passe store spisser. Legg på skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet.

Legg håndkle over hornene, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter.

Hornene kan selvsagt fylles med det man selv måtte ønske. Ønsker man mer smak, kan man f.eks bruke strimlet chorizo-pølse i tillegg til ost.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
236 12 22 10 7