Ingredienser:

Fettredusert Mandelmel, Fiberfin (naturlig resistent stivelse fra mais), potetstivelse, søtstoff: erythritol (Sukrin), fiber (sikori, psyllium), erteprotein, hevemiddel (bikarbonat, difosfat), salt, emulgator (mono- og diglyserider), aroma, surhetsregulerende middel (sitronsyre), søtstoff: sukralose.

Fettredusert Mandelmel

Finmalte mandler der 80 % av fettet er fjernet ved kaldpressing. Les mer om fettredusert Mandelmel her.

FiberFin

FiberFin er et naturlig, glutenfritt mel med hele 60 % fiber i form av resistent stivelse. FiberFin har gunstig innvirkning på fordøyelse, bakterieflora og immunforsvar. Les mer om FiberFin her.

Potetstivelse

Stivelse fra potet som gjør kaken saftig og holder den myk.

Sukrin

Sukrin er en naturlig sukkererstatning bestående av sukkeralkoholen erytritol som finnes naturlig i bl.a. pære, melon og sopp. Erytritol fremstilles ved en naturlig gjæringsprosess og det er ingen kunstige tilsetningsstoffer i Sukrin. Les mer om Sukrin her.

Fiber fra sikori og psylliumhusk

Plantefibre som brukes for å gi riktig konsistens og økt fiberinnhold i kaken.

Erteprotein

Fullverdig vegetabilsk protein hentet fra erter.

Hevemiddel

Bikarbonat og difosfat er innholdet i vanlig bakepulver. Difosfat nøytraliserer bikarbonat og styrer hevingen.

Salt

Vanlig bordsalt (natriumklorid).

Emulgator

Mono og diglyserider av fettsyrer. Brukes for å binde vann og fett og gir kaken en fin stekeskorpe og fast konsistens. Fettet er kun fra vegetabilske kilder.

Aroma

Vanilje

Surhetsregulerende middel

Sitronsyre virker som surhetregulerende middel, og styrer også hevingen.

Sukralose

Sukralose er et søtstoff som er ca 600 ganger søtere enn sukker. Vi har brukt en svært liten mengde (o,5 g) for å forsterke søtsmaken i Sukrin.