Kristian Kjelling

Kristian Kjelling

Drammen Håndballklubb/Det norske herrelandslaget i håndball

Som toppidrettsutøver med cøliaki er riktig kosthold viktig for meg. Jeg bruker produkter fra Funksjonell Mat fordi det gir meg mulighet til å føre en diett med et begrenset inntak av karbohydrater, samtidig som maten jeg spiser er god.


Hilde Landheim

Hilde Landheim

Team Coop Talent, Lillehammer skiklubb

Jeg er ei jente som satser 100 % på langrenn.

Jeg har vært aktiv i flere idretter frem til jeg var 14-15 år. Som junior har jeg vært både på juniorlandslaget i skiskyting og langrenn og et år på Morgendagens helter. Nå er jeg blitt senior og er på Team Coop Talent, som er et toppsatsingsteam i Lillehammer skiklubb.

De siste to årene har jeg slitt med mageproblemer. Jeg har vært mye ut og inn fra diverse sjukehus uten at det er funnet noen ting. Nå har jeg startet å spise glutenfritt og laktosefritt, og merker stor forskjell. Jeg har fått mindre luftplager og smerter. I tillegg har jeg fått mye mer energi enn tidligere. Som toppidrettsutøver er det ikke lett å prestere med en mage som ikke fungerer. Når man legger ned så mye tid på trening er det dumt å spise mat som kroppen ikke tåler. Med produkter fra Funksjonell Mat kan jeg sette sammen et kosthold som fungerer for meg. Jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg får fra Funksjonell Mat.


Ina Hognestad

Ina Hognestad

Adjunkt og treningsentusiast

Jeg har alltid, siden jeg var liten likt meg utrolig godt på kjøkkenet. Siden trening har blitt en så stor lidenskap og opptar meg flere timer i uken, er fokuset mitt på sunn og god mat med mye næring for kropp og sjel som hjelper meg på treningsfronten. Gode råvarer er det beste, og derfor består maten min av nettopp det. Liker og at maten går fort å lage, spesielt i en hektisk hverdag.

Som den søtmomsen jeg er, så er jeg en stor forbruker av Funksjonell Mat sine produkter. Bruker disse produktene hver dag, og jeg blir stadig overrasket over hvor fantastiske resultater en får. Bakevarene blir saftige og gode, og dessertene får en så søt smak at jeg gang på gang må ta meg i å ikke få dårlig samvittighet for å ha trykket  i meg sjokolademousse for tredje dag på rad.

Skal du ha gode treningsresultater er det viktig at du har et godt kosthold som underbygger dine mål, og i dette kostholdet kan du trygt innkludere produktene til Funksjonell Mat. Å spise sunt trenger ikke være kjedelig!

 


Camilla Yong Bratteli

Camilla Yong Bratteli

Kostveileder,instruktør, personlig trener og sosionomstudent

http://www.positivtfordeg.no/

Helt siden barneskolen kan jeg huske at jeg har slitt med blodsukkeret mitt som svingte opp og ned i tide og utide. Det har tatt meg 32 år å endelig skulle få den kunnskapen og viten om hva som faktisk var årsaken. For mye sukker! Og ikke bare godis, men karbohydrater generelt (også i kombinasjon med feil type fett og for lite mettet fett). Endelig har jeg skjønt hva som fungerer for meg og min kropp. Jeg er så takknemlig for den kunnskapen Tønsberg Medisinske Skole har gitt meg gjennom kurset Kost og Ernæring der jeg nå er utdannet Kostholdsveileder. Jeg er diagnostisert med PCOS som igjen er forbundet med flere tilstander som blant annet insulinresistens, bukfedme, barnløshet, økt risiko for diabetestype 2 etc. Jeg har også sterk astma og allergi, men siden jeg alltid har vært veldig aktiv har astmaen stort sett holdt seg i sjakk. Allergien for dyr og mat har bydd på litt større utfordringer. Hele livet har jeg vært allergisk for egg, nøtter, mandler og skalldyr. Plutselig og uten forvarsel kan jeg nå spise så mye egg, nøtter og mandler jeg bare vil. Utrolig merkelig og helt fantastisk.

Ved å bruke flere av produktene til Funksjonell Mat er livet med mindre inntak av sukker og karbohydrater blitt enda enklere, bedre og mer lettvint enn noen gang. Dette kostholdet er noe jeg ønsker å presentere til andre mennesker som sliter med ulike tilstander og diagnoser som fibromyalgi, diabetes type hypotyreose, bechterev, 1 og 2, overvekt/fedme, migrene, PCOS, ME etc. Det er mer og mer fokus på hvor viktig det er og kan være med  riktig kunnskap om ernæring og kost i forhold til kroppen vår. Dette er en av grunnene til at jeg har startet mitt eget firma der jeg tilbyr kostveiledning, treningsveiledning og personlig trening- hjemme hos kundene mine og online.

Jeg er selv en ivrig bruker av både Sukrin og Sukrinmelis og har nå også prøvd Sukrin + og Sukrin Gold som jeg er meget fornøyd med. Bakverk, te, kaffe, pisket krem og kakao er bare himmelsk!

Jeg erstatter alle melprodukter med Mandelmel og/eller Finmalte mandler, Kokosmel og Sesam-mel da de er supre erstatninger samtidig som det smaker deilig.

Brødmix, kakemix og matmuffins er flotte og nokså geniale da de kan brukes til flere ulike bakverk, du kan tilsette noen skjeer av miksen og blande din egen eller du kan bruke den som den er.  Det er vel egentlig bare fantastien som stopper deg?

Med Funksjonell Mat sine produkter lett tilgjengelig både på nett, i flere dagligvarebutikker, samt i helsekostbutikker er det enkelt for alle og enhver å få tak i dem. Jeg anbefaler både familie, venner og kunder disse produktene. Kjøkkenskapene mine vil alltid bestå av og romme produkter fra Funksjonell Mat.

Følg meg gjerne på:
Blogg: positivtfordeg.wordpress.com
Facebook:  https://www.facebook.com/positivtfordeg.no?ref_type=bookmark
Instagram: @positivtfordeg_no  og @camillayong


Line Holdal

Line Holdal

Ernæringsterapeut, kostveileder og treningsinstruktør

http://lilalife.no/

Etter flere år med sykdom og bruk av medisiner ønsket jeg å se om det var mulig å spise seg friskere. Jeg startet med å fjerne sukker fra kosten, og kuttet ned på inntaket av brød, pasta, ris og ferdigmat. Jeg merket raskt en bedring, og det motiverte meg til videre omlegging. Jeg begynte også å studere ernæring.

Nå, 10 år senere er jeg kostveileder og ernæringsterapeut, driver egen bedrift og er en ivrig blogger på lilalife.no. Jeg styrer fortsatt unna sukker og er så lykkelig for at Sukrin og SukrinMelis finnes. Et perfekt alternativ til sukker som jeg anbefaler til alle. Selv bruker jeg Sukrin daglig, og har akkurat inntatt dagens høydepunkt, en espresso med fløte og Sukrin.

Jeg er også strålende fornøyd med de andre produktene jeg har testet fra Funksjonell Mat. Det nye brødet ble en slager i familien, og dagens lunsj er 2 skiver av det med skinke og egg. Enkelt og godt. Mandelmel og hasselnøttmel bruker jeg til baking, griljering, panering og til å lage marsipan. Produktene til Funksjonell Mat passer perfekt til mottoet mitt: Bedre helse – helt naturlig!

 

 


Karin Hvoslef

Karin Hvoslef

Ernæringsrådgiver

http://www.naeringsvett.no/

Brødmix

Så fint at dere har fått dette lettlagede brødet ut på markedet. Det er et brød jeg endelig kan anbefale mange av mine mer matoverfølsomme klienter. Jeg har jo jobbet med lavkarbo og høyfett i mange år (utdannet Kwasniewski-terapeut), og i enda flere år har jeg testet ut matintoleranser og lagt opp folks kosthold i forhold til det.

Problemene opp til nå med en del produkter på markedet er at de inneholder ingredienser som ikke er forenlige med matintoleransebalansering. Melkeprotein, soya, fruktose og gluten er de største problemskaperne her. Så da er det jo enkelt å se at den rene melblandingen deres kommer godt ut, og ikke minst at brødet har en fin form, ikke smuler, er saftig og ikke så “full av eggestoff” som andre. Dette gjør at det gir den mest “normale” brødskiven jeg har sett og smakt. Det blir nok mange glade frokosttallerkener og nistepakker fremover!

 


Kristine Weber

Kristine Weber

Norsk og nordisk mester i bodyfitness.

http://www.kriweb.no

Jeg er en treningsglad jente som er over gjennomsnittet opptatt av trening og sunne matvaner. I min blogg www.kriweb.no er jeg opptatt av å formidle viktigheten av styrketrening og mer bevisste valg når det gjelder mat, spesielt dårlige karbohydratkilder som hvetemel og sukker.

Jeg fikk øynene opp for Sukrin i 2007, og jeg har brukt det fast i kostholdet siden. De som kjenner meg vet at jeg er veldig glad i søtt, men diverse søtningsstoffer som er kunstige eller i flytende- og/eller pulverform kan ofte smake rart og unaturlig.

Da jeg smakte Sukrin for første gang måtte jeg hive meg over nettet og lese alt jeg kom over om produktet. Jeg kunne liksom ikke tro at det var så likt sukker i både smak og konsistens, men samtidig ikke inneholder noen kalorier. Sukrin er min redning til å unne seg noe søtt og samtidig holde en god form.

Sukrin er 100 % naturlig, laget av sukkeralkoholet Erythritol som man finner i bl.a sopp. Det er helt kalorifritt, gir ingen magesmerter (som søtningsstoffer ofte kan gjøre) og tennene holder seg friske og bakteriefrie.

Jeg bruker Sukrin daglig, enten på grøten eller i nyttige bakevarer, og jeg oppfordrer alle til å forbedre kostholdet ved å bytte ut sukkeret med sukrin.


Sofie Hexeberg

Sofie Hexeberg

Kostholdsekspert, lege, dr.med.

http://www.drhexeberg.no

Sukrin – erytritol
Jeg anbefaler Sukrin til alle mine pasienter som en erstatning for sukker, og de fleste er meget fornøyd med dette alternativet. Jeg er imidlertid opptatt av et karbohydratredusert kosthold, og da er det i tillegg viktig å redusere på inntaket av stivelsesholdige matvarer som brød, poteter, ris og pasta.

Kommersiell produksjon av erytritol har foregått i ca. 20 år.  Sukrin regnes som en sikker matvareingrediens etter å ha gjennomgått en rekke tester på dyr og mennesker. Erytritol har vært tilgjengelig i Japan siden 1989, og sommeren 2006 ble det godkjent i EU. Her i Norge har erytritol vært på markedet siden 2006 under merkenavnet Sukrin. Det har en glykemisk indeks på null, og kan derfor brukes av  alle som ønsker å ha et kosthold med lite karbohydrater. Sukrin har ingen kjente bivirkninger i små og moderate mengder.