Eli Anne Dvergsdal

Eli Anne Dvergsdal

Motbakkeløper, langdistanseløper og fysioterapeut

Eg bur i Bergen og er fysioterapeut og satsande motbakke- og langdistanseløpar med blant anna EM-sølv, 4 NM-gull og 9 andre NM-medaljar.

Som aktiv løpar med store treningsmengder og mange konkurransar, er kosthold viktig for meg. For å få effekt av treninga er man avhengig av å få i seg både nok og riktig mat. Skal man prestere er alle detaljar viktig. Mat er ein stor del av kvardagen for oss alle, og som idrettsutøvar er det ekstra viktig for å restituere best mulig og vere klar til nye treningsøkter og konkurransar. Og så skal man også kose seg innimellom.

Som fysioterapeut er eg ekstra opptatt av helsa. Funksjonell Mat har mange sunne og naturlige produkt som kan brukast til matlaging både i kvardag og helg. I ein hektisk kvardag passar det perfekt med brødmiksar og andre naturlige produkt som gjer det raskt og enkelt å få i seg god og riktig næring. Eg er veldig glad for å samarbeide med Funksjonell Mat på vegen mot å nå mine mål.


Rikke Madelen Gundersen

Rikke Madelen Gundersen

Aktiv utøver i MMA (Mixed Martial Arts - blandet kampkunst)

Jeg er aktiv utøver i den voksende kampsporten MMA (Mixed Martial Arts – blandet kampkunst). Til nå er jeg den eneste aktive og konkurrerende jenta fra Tromsø i MMA. Jeg er i tillegg trener for aldergruppene 3-6 år, 6-9 år i ninjakids, og hovedtrener for MMA ungdom 10-15 år. Jeg håper på å kunne stå fram som et forbilde både for jenter og gutter i Norge. Ikke bare med kampene mine og treningen, men med hele livsstilen.

Jeg har til nå gått både merkekamper i Norge og amatørkamp i utlandet.

Det er veldig viktig for meg å leve sunt og ha masse god energi til hver trening. Når jeg trener masse, har jeg også behov for mye mer mat. I MMA bruker vi vektklasser når vi går kamp.

Produkter fra Funksjonell Mat har vært en stor del av hverdagen min, hvor de har gjort det mulig for meg å kose meg, til og med når jeg kutter vekt før kamp.


Marie Renée Sørum Gangsø

Marie Renée Sørum Gangsø

Satsende langrennsløper og økonomistudent ved Høgskolen i Innlandet avdeling Lillehammer.

I en aktiv hverdag er det for meg helt avgjørende med et sunt, variert og riktig kosthold for å prestere optimalt både som langrennsløper og student. Per dags dato bor jeg i OL-byen Lillehammer, hvor jeg satser langrenn for Svea Skilag kombinert med å studere økonomi. Jeg er ei målbevisst, seriøs, positiv og engasjert jente, som er lidenskapelig interessert i kosthold og ernæring. En stor del av min hverdag dreier seg om matlagning, og jeg elsker å eksperimentere på kjøkkenet. I mine øyne er mat vel så viktig for å heve livsgleden som å restituere fortest mulig etter en treningsøkt. Maten er med på å skape balanse i hverdagen.

For tre år siden ble jeg rammet av kyssesyken, en rekke virusinfeksjoner og matforgiftninger, som har resultert i gluten- og laktoseintoleranse, samt irritabel tarm. Dermed er jeg helt avhengig av å velge alternative matvarer. Det er ingen tvil om at det er kostbart, og krever ekstra planlegging. Jeg føler meg derfor veldig heldig som får samarbeide med Funksjonell Mat på veien mot å nå målene mine. Dette gjør det økonomisk mulig for meg å fokusere 100 % på idretten. Funksjonell Mat tilbyr sunne, raske og alternative produkter, som både er naturlige, smakfulle, næringsrike og ikke minst allergivennlige. Jeg er en person som trenger både mye og næringsrik mat for å holde blodsukkeret stabilt – disse kravene innfrir Funksjonell Mat på alle mulige nivå. En av mine favoritter er brødmiksene, som gjør seg selv på kun få minutter. Så enkelt, så godt, og så næringsrikt – nesten for godt til å være sant.

Jeg kan med hånden på hjertet anbefale produktene videre til alle som ønsker å heve livskvaliteten, energinivået og forkorte restitusjonstiden gjennom sunne og naturlige produkter. Best av alt, du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for å kose deg hver eneste dag!


Joakim Aune

Joakim Aune

Rekruttlandslaget i skihopp

De siste 5 årene har jeg vært profesjonell idrettsutøver, men helt fra jeg var 5 år har jeg har brukt mye av tiden min på å satse på skihopp. Jeg har en 18. plass i verdenscupen som beste plassering samt 4 pallplasser i Continentalcupen som er B-verdenscupen. Jeg har også vunnet NorgesCup-renn på elitenivå, og hoppet 204 meter i skiflyving gjennom verdenscupen i Planica.

Å være idrettsutøver fra ung alder av gjør at man virkelig får forståelse for det å være på topp på alle områder. Derfor har jeg i jakten på å finne de beste detaljene akkurat funnet det i produktene til Funksjonell Mat. Her finner jeg produkter som jeg kan kombinere slik at jeg får næringsinnholdet jeg trenger i tillegg til god smak.

Jeg er veldig glad i å bake, og gleden blir desto større når baksten er både sunn og god. Det er med andre ord ikke vanskelig å anbefale produktene fra Funksjonell Mat til idrettsutøvere, studenter og andre hverdagshelter!


Gina Flugstad Øistuen

Gina Flugstad Øistuen

Satsende langrennsløper og idrettsbiologi-student ved Norges Idrettshøyskole

For tiden bor jeg i Oslo hvor jeg satser langrenn med Lyn ski, samtidig som jeg studerer idrettsbiologi på Norges Idrettshøyskole. Jeg er ei målbevisst, positiv og engasjert jente som har en lidenskapelig interesse for langrenn, trening, kroppen og helse. Som langrennsløper og student er timeplanen som regel ganske fullpakka. Da er det ekstremt viktig med riktig og gode restitusjonstiltak for å holde energinivået oppe. Funksjonell Mat er en ypperlig bidragsyter til god restitusjon. De har alt fra ferdig brødmiks som lager seg av seg selv, til ulike produkter som man kan eksperimentere med og sette sammen til en egen oppskrift. Det beste med produktene er at de inneholder naturlige ingredienser! Produktene gjør veien til et sunnere liv med et stabilt blodsukker enklere. Imellom treningsøktene og studiene elsker jeg å eksperimentere med mat. Med produkter fra Funksjonell Mat kan man lage alt fra sunnere søtsaker til grove rundstykker.

Tidligere har jeg slitt med mye magetrøbbel. Etter at jeg erstattet hvetemel med ulike melprodukter som mandelmel, kokosmel og sesammel har magen fungert optimalt. En mage som fungerer optimalt er viktig for at kroppen skal fungere optimalt. En optimal kroppsfunksjon er for meg ekstremt viktig for å prestere både i skiløypa og på skolebenken. Jeg er veldig takknemlig for at Funksjonell Mat ønsker å hjelpe meg på veien mot mine mål


Åsne Trømborg

Åsne Trømborg

Satsende orienteringsløper og bioteknologistutdent ved NTNU

Jeg satser orientering, kombinert med å være student i Trondheim. Som idrettsutøver er det viktig å få i seg de rette næringsstoffene, og etter jeg ble student har jeg merket at mat som gir riktig energi hele dagen er viktig for å få mest mulig ut av dagene. Riktig og sunn mat gir meg energi til å prestere optimalt både innenfor idrett og som student.

Det jeg liker mest med Funksjonell mat sine produkter er at man kan spise ekstremt god mat, uten at det går utover næringsinnholdet. Jeg synes det er utrolig gøy å eksperimentere med nye oppskrifter, samtidig som jeg elsker hvordan gode gamle slagere kan bli gjort hakket sunnere uten at det går på bekostning av smak.

Jeg kan varmt anbefale Funksjonell mat sine produkter til både idrettsutøvere, mosjonister, studenter og andre som er interessert i god og sunn mat!


Magni Smedås

Magni Smedås

IL Nansen, student ved Nord Universitet

Jeg er en målbevisst, hardtarbeidende og glad jente som elsker å være i aktivitet. Til daglig studerer jeg Idrett og jeg er genuint opptatt av å ha et sunt og godt kosthold, hvor det er lov å kose seg. Per dags dato satser jeg fullt på langrenn. Som junior ble jeg jr. Norgesmester og min store drøm er en dag å bli verdens beste kvinnelige langrennsløper. For at den drømmen skal gå i oppfyllelse er det mange ting som må stemme over tid, ikke bare på trening – men også i hverdagen. Det handler om å optimalisere forholdene for å kunne prestere best mulig, både i skisporet og på skolebenken, og samtidig ha nok energi til å være en god søster, kjæreste og venninne for de rundt meg.

Selv har jeg de senere årene slitt mye med sykdom og en kropp som ikke fungerer. Årsaken til det har i stor grad vært kostholdet, noe jeg i ettertid har fått påvist på blodprøver. Det å spise alternativ mat koster penger og det krever planlegging. Mat skal ikke bare være et ork å få i seg; det skal være en glede å tilberede, en nytelse å spise og behagelig å fordøye. Funksjonell Mat tilbyr ikke bare produkter som er sunnere å spise, men de tilbyr produkter som er allergivennlige, smakfulle og bra for oss alle! Med produktene fra Funksjonell Mat kan jeg legge til rette for at kroppen min får de næringsstoffene den trenger, tross intoleranser, slik at jeg kan prestere på topp og nå drømmen min. Hos Funksjonell Mat finner jeg det jeg trenger.

Mitt slagord på kjøkkenet er: Uten RIKTIG mat og drikke, duger helten ikke! 😉


Elise Røer Drabløs

Elise Røer Drabløs

Bækkelaget Sportsklubb, studerer idrett ved Nord Universitet avd. Meråker

Jeg satser seriøst på langrenn, og som toppidrettsutøver er det viktig å ha et sunt og næringsrikt kosthold. Jeg legger ned mye trening for å nå mine mål og utvikle meg som idrettsutøver, og mat er en viktig faktor for å få framgang i skisporet. Mye trening betyr også mye mat, og da er det viktig at maten smaker og ser god ut. Mat er ikke bare ett ledd i restitusjonen, mat er også en veldig viktig del av kos. Jeg elsker å stå på kjøkkenet og eksperimentere meg fram til godsaker. Jeg synes det er gøy å prøve ut sunne oppskrifter og produkter. Hvorfor ikke gjøre oppskrifter litt sunnere ved å bytte ut sukkeret med naturlig søtning? Funksjonell Mat sine produkter gjør det mulig å kose seg med søte godsaker på en helt vanlig tirsdag så vel som helg. Jeg er veldig takknemlig for at Funksjonell Mat støtter meg for å nå mine idrettsmål.