FiberSirup

Godt i maten og god for kroppen! FiberSirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fibre som både smaker godt og gjør godt for hele kroppen. Den lages av et plantefiber som heter isomalto-oligosakkarid (IMO-sirup), og finnes i to ulike varianter: FiberSirup Clear og FiberSirup Gold.

  • Nesten 70 g fiber og kun 6 g sukkerarter per 100 g
  • En sunn erstatning til sirup og honning
  • Vidundermiddel i hjemmelagde barer

FiberSirup Clear er en allsidig ingrediens i baking og matlaging. Den gir en god søtsmak, og gjør slik at kjeks og cookies får en sprø utside og myk kjerne. Fremfor alt er Fiber­Sirup Clear et vidundermiddel i hjemmelagde barer. Den gir barene både sødme, perfekt konsistens og en god dose fiber. FiberSirup Clear er 60 % så søt som sukker.

FiberSirup Gold er tilsatt en liten mengde stevia og malt­ekstrakt. Den har en gyllen farge og en fyldig søtsmak. Fiber­Sirup Gold er et sunnere alternativ til honning og sirup, og er ideell over pannekaker, yoghurt, grøt, bær, is og desserter. FiberSirup Gold er like søt som sukker/sirup.

FiberSirup Clear

FiberSirup Gold

FiberSirup har et unikt lavt innhold av sukkerarter

Sukkerarter per 100 g:

Sukkerarter per 100 g

Næringsinnhold sammenliknet med alternative produkter

Per 100 g kcal protein karbohydrater sukker fett kostfiber
FiberSirup Clear 165 0 7 6 0 68
FiberSirup Gold 166 0 8 6 0 69
Yaconsirup 217 2 33 33 0 38
Agavesirup 294 0 71 71 0 5
Honning 328 0 82 82 0 0

FiberSirup og diabetes

Erfaring har vist at FiberSirup kan tas opp i kroppen noe forskjellig fra person til person. For mange vil hovedandelen i FiberSirup virke som fiber i kroppen, mens for andre ser det ut til at en del av fiberet gir utslag på blodsukkeret. Vi anbefaler derfor alle med diabetes å prøve seg forsiktig frem ved bruken av FiberSirup, og forvente noe blodsukkerstigning. Stigningen vil være mindre enn ved inntak av tradisjonell sirup, honning eller sukker, men kan kanskje være høyere enn hva man forventer av et produkt med så lite sukkerarter og mye fiber. Det er dessverre ikke gjort godt nok dokumenterte tester på denne ingrediensen til at vi kan sette noen eksakt GI enda.

Kjøpe FiberSirup:

Pakning: 450 g

Veiledende utsalgspris: 74 kroner for FiberSirup Clear og 84 kroner for FiberSirup Gold

Forhandlere/utsalgssteder:

nettbutikk-knapp

life_logo  Sunkost_logo_RGB  H-logo  Meny_logo_